Tibeti (ku-nye) masszázs

A kunye egy olyan masszázsrendszer, mely a hagyományos tibeti gyógyászat lágy külső terápiáinak ősi átadásából ered. A Lungkhor kunye terápia feladata a test öt elemének kiegyensúlyozása és az energia harmonikus áramlásának visszaállítása.

A kunye terápiát évszázadokig az izmok és ízületek fájdalmainak kezelésére használták. A Lungkhor kunye masszázs visszaadja a merev ízületek mozgását, kiegyensúlyozza az idegrendszert, csökkenti a mentális és fizikális túlerőltetést, a stresszt, kezeli a depressziót, szomorúságot, melankóliát, szorongást, álmatlanságot, ezen kívül fiatalító hatása van a testre, és kiváló a száraz bőr okozta problémákra. Megszünteti a szorulást és támogatja az egészséges emésztőfunkciókat. A Lungkhor kunye masszázs szerves részét képezi a gyógynövényes olajok használata, az izmok előbb finom, majd erősebb, mélyebb masszírozása, a speciális energiapontok kezelése, az ízületek kimozgatása és a test felmelegítése. A Lungkhor kunye masszázs olyan finom külső terápiás módszereket is tartalmaz, mint a forró és hideg borogatások, melegített aromatikus gyógyolajok és energetizáló kristályterápia alkalmazása, ezen kívül a bőr különleges árpa-, csicseriborsó- vagy vöröslencseliszttel történő ledörzsölése, mely a bőr felső hámrétegét megtisztítva teljesen felüdíti, újjávarázsolja a bőrt.

A kunye gyógyászati kezelés az egész testre alkalmazható. A terápiát a tibeti doktorok és jógik hosszú évszázadok óta használják, Ez a világon létező legősibb masszázsrendszerek egyike, és a hagyományos tibeti gyógyászat nagyon fontos eleme.

error: Content is protected !!