Életmód

életmódA tibeti gyógyászat nagyon fontosnak tartja az egészséges életmódot, és azt, hogy ennek tudatosságát életünk minden aktusa – ébrenlét, alvás, evés, ülés, séta, munka – tartalmazza. Fontos lenne, hogy a környezet, amiben élünk alkatunkhoz illő legyen – különösen fontos lenne a természettel való harmonikus egyensúly. A leglényegesebb a friss levegő, a jó – leginkább természetes – fény és a szélsőséges hőmérsékletek elkerülése. Fontos, hogy adjunk maguknak időt olyan tevékenységekre, mint a meditáció, légző gyakorlatok és gyengéd jóga, azért, hogy lecsökkentsük a fizikai és mentális stresszt – ami alapvető oka a betegségeknek.

Előnyös, ha tudjuk, hogy a 3 életnedvet figyelembe véve, milyen alkati sajátosságokkal bírunk, és ehhez igazítva alakítanánk ki táplálkozási és életmódbeli szokásainkat.

Modern körülményeinkhez alkalmazkodva az egészséges életmód kialakításához számos más tényezőre is figyelni kell.

Mentális szinten:

  • Adjunk maguknak időt olyan tevékenységekre, mint a meditáció, légző gyakorlatok és gyengéd jóga, azért, hogy lecsökkentsük a sejtekben a fizikai feszültséget és a mentális stresszt – ami alapvető oka a betegségeknek.

Fizikai szinten:

  • A tudatos vízfogyasztás megfelelő mennyiségben, időben és minőségben megelőzi testünk legtöbb degeneratív állapotának az okát, a sejt-dehidratáció. Használjuk a tiszta víz mellett a gyógyteák és a természetes gyümölcslevek gyógyító hatását!

A tudatos alkatunkhoz illő táplálkozás során számos hiánybetegség kiküszöbölhető csakúgy, mint a mértéktelen felhalmozásból adódó panaszok. Kerüljük a tartósítószereket, adalékanyagokat, a finomított fehér cukrot és egyéb intenzív állattenyésztésből és mezőgazdaságból származó termékeket. Az üres, szervezetünk számára haszontalan ám kalóriadús ételek melyek elhízáshoz és a vér elsavasodásához vezetnek, válasszuk a természetes, vitamindús és ásványi anyagokban, rostban gazdag élő, nyers és gabonaalapú élelmiszereket.

error: Content is protected !!