Szorongás, pánik

11 éve szenvedek súlyos szorongásban és pánikrohamokban. Ismeri a tibeti gyógyászat ezt az állapotot? Tud valamilyen tanácsot adni ezzel kapcsolatban?

A tibeti gyógyászat a szorongást és pánikrohamokat a szél nedv egyensúlyának felbomlásával magyarázza. Ez a szél energia közvetlen kapcsolatban van a tudattal, ami képes megbetegíteni a testet, mivel a tudatunk és a testünk szoros kapcsolatban van. A szél nedv zavarát a múltban és a jelenben megnyilvánuló túlzott stressz és érzelmi probléma okozza. A legjobb orvosság erre a meditáció, és ha lehetséges az érzelmek megtisztítása spirituális gyakorlatok által.

Bármilyen probléma a tibeti gyógyászat szerinti kezelésekor az alábbi lépéseket kell követni: diéta és viselkedés, gyógyító szerek és végül a terápiás módszerek.

Étkezési javaslat: édes, savanyú, sós, olajos és nehéz ételek fogyasztása javasolt. Továbbá nem friss vaj, melasz, csontleves, gyömbér, hagyma, tej, sör, melaszból készült bor szintén nagyon ajánlott.

Viselkedési minták: nagyon fontos, hogy a szél életnedv zavarával küzdő személy próbálja elkerülni a kellemetlen, bosszantó emberek társaságát és töltsön minél több időt számára kedves, szeretett emberekkel, kiknek a társaságában jól érzi magát. Próbáljon egy dologra koncentrálni inkább, mint ezren gondolkodni. Ezen tud segíteni a meditáció. Ha lehet ne végezzen túl sok fárasztó munkát, inkább próbálja könnyedebben venni a dolgokat.

Néhány tibeti gyógynövényformula, mint az Agar 35, Sog-rZin 11, Agar 8, Dongtse Agar 8 és Bimala hatékonyan képes kezelni ezt a zavart. Az olyan terápiák, mint a me-ca, masszázs és légzőgyakorlatok nagyon hasznosak. Melegíts fel egy kevés szerecsendió-olajat és masszírozd vele a tenyered és talpad közepét, az első és hetedik nyakcsigolyákat és a szívcsakrát – ez szintén nagyon hasznos tud lenni.

error: Content is protected !!