Candida

Mit mond a tibeti gyógyászat a candidáról? Az ételek, italok helytelen fogyasztása okozza ezt a zavart?

A tibeti gyógyászat szerint a candidát a szervezet elsavasodása, emésztési zavar és – leginkább – az emésztő rendszerben jelenlévő mikroorganizmusok és mérgek okozzák.

A tünetek általában a viszketés, kiütések megjelenése a bőrön, ami vakarás estén néha nedvedzik, különböző testi duzzanatok, száraz és pikkelyes bőr, esetleg láz. Alkohol fogyasztása után ez rosszabbodhat és a tünetek hajnalban felerősödhetnek.

Az étkezés és az életmódbeli viselkedés nagyon fontos a candida kezelésében.

Néhány javaslat a táplálkozással és életmóddal kapcsolatban a hagyományos tibeti gyógyászat nézőpontjából.

Tehén- és kecsketejből készült friss joghurt és friss vaj, marhahús fogyasztása. Amennyiben lehetséges hűvös helyen történő pihenés, a test tiszán és szárazan tartása. A délelőtt folyamán forralt, meleg vizet inni és tápláló ételeket fogyasztani. Javasolt a gyógynövényes főzettel végzett beöntés. Nagyon fontos tisztítani a májat és megerősíteni az emésztőrendszert. Inkább több kisebb adag étel fogyasztása, mint napi egyszeri nagy étkezés. Nagyon fontos a sok víz fogyasztása a nap során elosztva.

Kerülni kell az alkohol, öreg vaj, romlott-, savanyú-, nem friss – másnapos, többnapos – ételek, édességek, gyorsételek fogyasztását, a túlevést, a szénsavas üdítőitalokat, a kávét, minden erjesztéssel készített ételt, ezen kívül az olyan ételeket, melyekre érzékenyek, allergiásak vagyunk.

Amennyiben a candidát nem kezeljük az állapot rosszabbodhat és krónikussá válhat, és a candida elterjed a test más részeire is, akár súlyos bőrgyulladásokat is okozhat.

A candida esetében a kezelés kissé hosszabb folyamatot igényel.

A kezelés részét képezi a táplálkozás és életmódbeli tanácsok betartása mellett a gyógynövényekből készült szerek szedése is. Nagyon hasznos és hatékony a speciális gyógynövényes fürdők alkalmazása.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!